WIE IS RENOFORT?

Sinds het begin van de jaren '50 ontwikkelt de scheikundige industrie toepassingen van epoxy voor de industrie en de bouwnijverheid. Dit veelzijdige kunsthars lag ook aan de oorsprong van RENOFORT: het bedrijf was een van de pioniers op de Belgische markt en verdeelt sinds begin van de jaren '70 verfsystemen en epoxy deklagen voor industrie en bouw.

In het begin van de jaren '90 heeft de toenemende vraag naar vochtbestrijdingsproducten niet enkel op basis van kunstharsen ertoe geleid dat RENOFORT voortaan ook voor deze toepassingen complete oplossingen kon aanbieden.

Aanvullend op gevelrenovatie biedt RENOFORT intussen ook een gamma producten aan voor verfverwijdering en antigraffiti van de Duitse marktleider voor milieuvriendelijke en onschadelijke afbijtmiddelen SCHEIDEL .

BAUMIT-BAYOSAN rondt het gamma af met pleistersystemen voor een grote verscheidenheid van toepassingen, met een klemtoon op renovatie- en saneersystemen.

RENOFORT nv is intussen uitgegroeid tot een exclusieve verdeler in België van bouwspecialiteiten en bouwchemische producten voor de professionele verwerker. Ontwikkeling en productie gebeurt volgens strengste normen door gereputeerde bedrijven die allen al meer dan 50 jaar een leidende positie in hun segmenten innemen.

RENOFORT is gespecialiseerd in producten voor de vochtbestrijding en voor kunstharsvloeren:

Afdichting:
Afdichting van ondergrondse constructies, doorvoeren, bekkens en inkuipingen aan de vloeistoftoegekeerde of de vloeistofafgekeerde zijde. Zout- en condensatiebestrijding. Chemisch bestendige systemen. Efficiënte sanering zelfs bij drukkend water. Afdichting van muurdoorvoeren. Saneerpleisters.

Injectiesystemen:
Injectie onder lage druk: cementinjectie, scheuropvulling, bestrijding capillaire vochtproblemen. Injectie onder hoge druk: scheurafdichting, verlijming, stabilisatie. Producten op basis van cement, epoxy, silicone of polyurethane.

Gevelrenovatie:
Systemen voor iedere situatie. Verfverwijdering, reinigen, hydrofoberen en beschermen tegen biologische aantasting en graffiti. Gevel-, stuc- en ornamentpleisters. Gevelisolatiesystemen. Monumentenzorg. Kaleien.

Betonsanering:
Sanering van van beton- en bouwschade met cementgebonden en kunstharsmortels. Verlijmen en vernaaien van scheuren. Structureel herstel. Gelijmde koolstofvezelwapening. Verankering van machines.

Kunstharsvloeren:
Hoogwaardige vloerdeklagen op basis van epoxy en polyurethane. Systemen voor veeleisende omgevingen in landbouw, labo’s, industrie, handel en woningbouw. Chemische bestendige vloeren, elektrisch geleidende vloeren. Sanering van vervuilde of zwaar belaste industrievloeren.

Verfsystemen:
Technische verven en industriële coatings: corrosiewering, chemisch bestendige deklagen, antislipbekledingen, frictietoepassingen

Via geschoolde medewerkers verleent het bedrijf technisch advies en begeleiding aan alle bij het bouwproces betrokken partijen. Een programma van opleidingen en erkenningen waarborgt onze kwaliteit ook in de verwerking van onze producten.

Met de ervaring van ons bedrijf en de knowhow van onze partners durft RENOFORT ook niet-alledaagse vragen aan. Aarzel niet ons hierop aan te spreken.
BASF

Erkende Construction Chemicals partner